dimecres, 7 de desembre del 2016



 PATATES AL FORN CRUIXENTS

 Ingredients

  • 1 kg de patates pelades i rentades.
  • 3 cullerades de mantega sense sal, fosa.
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
  • 4 cebes, tallades longitudinalment en llesques gruixudes.
  • Sal grossa.
  • 1/2 o 1 culleradeta de pebre vermell mòlt (opcional).
  • 8 branquetes de farigola fresca.

Per: 4 racions

Elaboració

  • Preescalfa el forn a 190 graus i talla les patates el més finament possible, amb ajuda d'una mandolina.
  • Fon la mantega i després afegeix-li les 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra.
  • Pinta amb la mantega i l'oli, la base de la font apta per al forn on aniran les patates.
  • Col·loca col·locant-les com la foto.
  • Quan les tinguis, s'empolvora sal grossa per sobre de totes les patates.
  • Després afegeix el pebre vermell mòlt.
  • Talla les cebes i col·loca a la font, aprofitant buits entre les patates.
  • Amb l'oli i la mantega sobrant pinta tota la superfície de la Font.
  • Enforna durant 75 minuts i després afegeix la farigola.
  • Després deixa durant 35 minuts més o fins que estiguin daurades i cruixents.
 
 
 
 
 
 
 
 

3 comentaris: